Vera de Backker

Vera de Backker

Illustraties

Vera de Backker is illustrator en heeft zo’n dertigtal prentenboeken geïllustreerd en uitgegeven. Samen met Rob Buiter bedacht zij de serie ‘Zeg kleine...’ voor kinderen vanaf 3 jaar. ‘Het idee om een boek te illustreren met dieren in hun natuurlijke omgeving sprak me gelijk aan. In al mijn boeken komen dieren voor, maar ze doen meestal menselijke dingen. Het is nu een extra uitdaging om dieren helemaal naar de natuur te illustreren en in het verhaal ook zo natuurlijk mogelijk te laten gedragen. Het leven van de zeehonden, vleermuizen en egels heeft mij geïnspireerd en verwonderd.

Die inspiratie en verwondering over de natuur wil ik graag laten zien!’

Vera de Backker werkt o.a. voor uitgeverij Kwintessens

Sabine Wisman

Sabine Wisman

Teksten

Sabine Wisman (1968) is schrijver. Haar werk verscheen in het buitenland en is bewerkt voor theater. Sabine houdt enorm van dieren én kinderen. Een kinderboekenserie over dieren is dan ook op haar lijf geschreven. Het is het eerste project met illustratrice Vera en ze hoopt dat er veel ‘Zeg kleine ..’ boeken volgen.

Naast boeken schrijft Sabine teksten voor tijdschriften en is ze schrijfdocent. Haar lievelingsdier? Een hond. Over een paar maanden komt er een pup. Hoera.

Rob Buiter

Rob Buiter

Idee

Het idee achter de serie ‘Zeg Kleine ..’ komt uit de koker van natuurjournalist Rob Buiter. ‘Kinderboeken over een beer die met een broek aan een pot honing gaat kopen in de supermarkt, die zijn er al genoeg’, vond hij. ‘Wat je nooit ziet zijn boeken voor de allerkleinsten, die biologisch gesproken ook ergens op slaan. Pups van de grijze zeehond die de eerste weken niet kunnen zwemmen, vleermuizen die duizenden insecten bij je huis wegvangen, egels die op zoek zijn naar een goede plek om te overwinteren ’

‘De échte natuur zit vol genoeg met leuke verhalen; ook, of misschien wel juist voor jonge kinderen.’

Rob Buiter schrijft o.a. voor Trouw, Intermediair, Vogelnieuws en maakt reportages voor het VARA Radio 1 programma Vroege Vogels.

Meezingliedjes

De liedjes zijn geschreven door Ivo de Wijs, gecomponeerd door Dirk van der Laan, opgenomen door Bart Noorman en ingezongen door Judy Kesnar. Je kunt ze op deze site gratis downloaden.

Ivo de Wijs (1945) is tekstdichter en presentator. Ivo schreef liedteksten voor Jenny Arean, Samson en Gert, Paul de Leeuw, Di Gojim, Kinderen voor kinderen, e.v.a., maar vooral voor Kabaret Lurelei en Jasperina de Jong. Hij maakte, vertaalde en bewerkte tal van musicals voor volwassenen en kinderen (van De Jantjes tot Nijntje) en schreef boeken met lichte gedichten en kinderboeken als Dat Rijmt (met tekenaar Alfons van Heusden), De Theaterkater (met Nicolle van den Hurk) en De schat van Tijmen Tierentijn (met Mance Post). Vele prijzen vielen hem ten deel waaronder een Edison, een Gouden Harp, een Zilveren Reiss-microfoon, een Zilveren Griffel (voor Dat Rijmt) en de Oudemansmedaille van Natuurmonumenten.

www.ivodewijs.nl

Dirk van der Laan (1961) is actief als componist, zanger en pianist. Hij heeft meermalen zijn eigen liedjes vertolkt in theaters en op feesten, partijen, congressen e.d.. Hij volgde enige jaren een muziek- en kleinkunstopleiding in Amsterdam en begeleidde daarbij verschillende artiesten. In eigen beheer produceerde hij eendrietal CD’s met eigen nederlandstalig werk. Daarnaast schreef hij jarenlang in opdracht teksten en muziek voor allerlei evenementen en gelegenheden.

www.dirkvanderlaan.nl

Bart Noorman (1964) is actief als trompettist, en is als docent harmonieleer en solfège verbonden aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast is hij producer/componist van vele kinderliedjes en muziek-didactische projecten. Hij is onder andere co-auteur van het succesvolle Kriebel Kriebel Snorrebaard met 16 dierenliedjes, en uitgever van de Virtual Music School.

www.virtualmusicschool.org

Judy Kesnar Na veel ervaring in verschillende musicals en een opleiding aan de Pabo besloot Judy om haar passie voor muziek én kinderen met elkaar te combineren. Ze schreef diverse afscheidsmusicals voor groep 8 van de basisschool, verzorgde de kerstmusicals en schreef een kindermusical ter gelegenheid van een jubileum. Ze kan enorm genieten van de combinatie tekstbeleving en de muziek. Op het moment leert zij aan de huidige onderwijs assistente hoe je kinderen het beste kunt begeleiden met muziekactiviteiten. Elk jaar werkt Judy nog mee aan projecten, waarin zij zelf, met veel plezier zingt.